Sunday, 30 August 2009

fortysix.

gestern abend habe ich noch einen "earl grey tea cake" gemacht.
und nachdem ich ihn die nacht habe ziehen lassen, habe ich ihn heute morgen aus der form geholt und davon gekostet.
er schmeckt wunderbar nach tee und getrockneten früchten und deshalb sollte ich das rezept hier preisgeben:


150 g butter
175 g light muscovado sugar
250 ml fairly strong earl grey tea
250 g dried fruit (sultanas, raisins, chopped apricots/prunes)
200 g self-raising flour
finely grated zest and juice of one unwaxed lemon
one large egg
50-75 g walnuts
5 demerara sugar lumps, coarsely crushed
grease and line base of an 18 cm tin and preheat oven to 180 °c/350 °f/gas mark 4. place the butter, sugar, tea and fruit in a saucepan and bring slowly to the boil - stir then simmer for 5 minutes. cool thoroughly. sift flour into fruit-tea mixture and beat in. mix in lemon zest and juice, beaten egg and walnuts. pour into tin and scutter crushed sugar lumps over the top and bake for 1-1 hour 15 minutes.
leave to cool in the tin before removing.
tasty tasty.

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